Mmm..Kladdekaka!

After eight!

Luktar ljuvligt här hemma.
Ska ner med kakan till mamma sen. Skulle egentligen bli kola, men blev mer sugen på detta.
Mintkladdekaka...
Pappa min ville såklart jag skulle spara en bit till honom, vilket jag självklart kommer göra.

Liam har hjälpt till så fint här hemma. Städat, och vispat kaka och smörjt formen. Duktig kille jag har!!

Här har ni receptet till er som känner er sugna.

En lyxig kladdkaka med mintsmak från de goda mintchokladrutorna "After Eight". En kartong After Eight innehåller 400 g (46 st) mintchokladrutor så den räcker både till den här tårtan (250 g, 30 rutor) och till att äta utav (150 g, 16 rutor).

Klocka Tid: 40 minuter varav 23 minuter i ugnen

Muffins 10 bitar

Du behöver:

Glasyr:

  • 150 g after eight (18 st rutor)

Gör så här:

Smörj och bröa en form (eller använd en teflonform) med löstagbar kant.

Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.


Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen.

Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta-till-medel hastighet.

Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader.


Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter. Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan. Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.


Förvara tårtan svalt.


*Mumma*


Puss


Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack för ett spännande recept skall bli kul att testa!

2007-10-05 @ 22:20:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback